dilluns, 14 de març del 2016

VI Concert SALA PIANO: Reportatge

El passat 6 de març vàrem celebrar el VI Concert Sala Piano de Joves Pianistes a La Garriga de Castelladral, i no podem estar-ne més contents.


En aquesta sisena edició, titulada "Piano entre Cordes" vàrem posar a disposició dels joves pianistes una petita orquestra de cambra dirigida per Xavi Ventosa, amb l'objectiu de ressaltar encara més el rol del pianista. Així doncs els alumnes tenien una dificultat afegida, no tocaven sols, sinó que havien d'estar atents a un director i a altres instruments.







Els alumnes van gaudir doncs d'una oportunitat única i molt especial, en poder tocar acompanyats de tres violins, dos violoncels i un contrabaix.









La majoria de peces estaven arranjades per l’americà Joseph. Mc. SPadden i d'altres pel propi director, en Xavi Ventosa, i professors de les escoles de música. Agraïm la implicació del professorat per ajudar a que els seus alumnes puguin tenir vivències úniques com aquesta.











Destaquem a les pianistes Gemma Serrano i Maria Pujol que van composar la seva pròpia peça "G&M", la qual va ser arrenjada pel seu professor, en Xavier Guitó. Per altra banda, en Raimón Bonvehí va tocar la peça "Ai Ai" composada pel seu professor, en Pepe Fernàndez.












El concert es va dividir en dues sessions (matí i tarda), i hi van participar 45 pianistes de 16 Escoles de Música de la Catalunya Central.


























Agraïm de tot cor a totes les persones i famílies que varen venir al concert, a totes les Escoles de Música per implicar-se any darrera any en aquest bonic esdeveniment, i sobretot als protagonistes del dia, als pianistes que ens van emocionar peça a peça i ens van fer gaudir d'un concert únic. Moltes gràcies a tots!

Agraïm també a tots els organitzadors del Concert, sense els quals aquest concert no seria possible: Sibelius & La Casa dels Pianos, La Garriga de Castelladral, Associasió Catalana d'Escoles de Música i Pianos Font&Roca.

Ens veiem a la Setena Edició!!!


3 comentaris: