divendres, 10 de març del 2017

Concert Sala Piano VII: Tocats pel Piano Forte

"tocats pel Piano Forte"
19 març 2017
(dues sessions: 10:30h i 12:20h)

El proper diumenge 19 de març us esperem al 7è Concert de Joves Pianistes que realitzarem a La Garriga de Castelladral i on participaran 16 escoles de Música de la Catalunya Central.


De ben segur aquest any el Sala Piano serà molt especial per diverses raons. La primera és que ja comptem amb la VII edició i cal que ens felicitem per la bona salut d’aquesta activitat, tant pel que fa a la originalitat de tots els certàmens com per l’alta implicació de les escoles i dels intèrprets que hi participen.


Per altra banda, la temàtica que hem triat pel concert és molt original. Aquesta vegada us presentem el precursor del piano, el Fortepiano, un instrument de corda percutida amb teclat, que va viure entre el clavicordi i el piano modern que coneixem actualment, i que va inventar en Bartolomeu Cristofori.


Hem tingut la sort d’endinsar-nos en el món del Fortepiano de la mà d’en Roger Illa, nascut a Manresa el 1985, llicenciat en Fortepiano i pianos històrics (2013) amb Arthur Schoonderwoerd, i en Piano (2010) amb Jordi Camell, per l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Alguns dels nostres pianistes més menuts han tingut l’oportunitat de provar el Fortepiano amb el curs que en Roger ha dut a terme des de l’escola municipal de música de Navàs.


Aquesta edició del Sala Piano serà molt especial perquè podrem escoltar peces de repertori d’aquest instrument que ens evocaran a colors de l’antiguitat amb la seva sonoritat. Primerament, les peces seran interpretades pels alumnes de les nostres escoles i seguidament tocades amb el Fortepiano per en Roger Illa.


Volem agrair a l’Ajuntament de Navàs i a en Jordi Pujols per vincular el Sala Piano a aquesta iniciativa i per donar l’oportunitat als joves pianistes de conèixer el Fortepiano. Agraïm també la col·laboració de la Nuri Majoral que posarà la seva màgia durant el concert.

Parlem també de relleus i destaquem la feina que després de molts anys al capdavant de la zona ha fet la Ruth Matamala. Gràcies Ruth per la teva iniciativa, la teva il·lusió i les ganes de fer sempre la feina ben feta.


Donem les gràcies a les escoles de música i a tots els alumnes que fan possible que el Sala Piano segueixi viu i present. Gràcies també al restaurant TO+ de Palà de Torroella per la seva col·laboració.

Les escoles que participen que participen i que han acceptat l'apassionant repte del concert són:

EMM d'Abrera 
EMM d'Artés 
EMM de Balsareny 
EMM de Berga
EMM de Collbató 
EMM de Navàs 
ESCLAT (Manresa) 
EMM d'Olesa de Montserrat 
EMM de Puig-reig 
EMM Cal Moliner de Sallent 
EMM de Santpedor 
Escola de Música i Arts de Navarcles i Sant Fruitós 
EMM de St. Joan de Vilatorrada 
EMM de Sant Vicenç de Castellet 
EMM de Vacarisses 
Conservatori dels Pirineus


El Concert SALA PIANO és un concert per a Joves Pianistes organitzat per Sibelius & La Casa dels Pianosl'Associó Catalana d'Escoles de Música i Font&Roca pianos. El Concert Sala Piano es realitza a la meravellosa Sala Piano de la masia, que rep aquest nom donada la seva forma de piano de cua.


(Preu: 5€ majors de 18 anys). 
Concert realitzat a la masia La Garriga de Castelladral

Diumenge 19 de març a les 10:30h i a les 12:30h

Ctra. de Súria a Castelladral Km. 5,2 • Castelladral (Barcelona)
T. 938 682 250 / 629 393 969

Si ho desitgeu podeu quedar-vos a dinar al restaurant de la masia. Podeu fer les vostres reserves al 938 682 250. També hi haurà servei d'esmorzar.


Il·lustració del cartell per Cristina Zafra

2 comentaris: